náročnost - čas: 15 min

Jahodový dort s mandlovo ořechovým korpusem

Lehký nepečený dort se svěží chutí čerstvých jahod.

suroviny/ingredience: sušené švestky, lískové oříšky, sušené meruňky, kokosový olej, kešu oříšky, banány, agávový sirup, citronová šťáva, jahody, karambola, máta

Postup přípravy

Rozsekáme oříšky

Rozsekáme oříšky

Ve food processoru smícháme šálek mandlí, půl šálku lískových oříšků a vše rozsekáme najemno.
Přidáme sušené ovoce

Přidáme sušené ovoce

Rozsekané oříšky doplníme o sušené meruňky a sušené švestky a vše znovu proženeme přes ostré nože.
Korpus dortu - nepečené raw těsto

Korpus dortu - nepečené raw těsto

Výslednou hmotu pro výrobu korpusu dobře prohněteme čímž ji dokonale spojíme a vytvoříme základ pro dort. Formu vymažeme tuhým kokosovým olejem a poté naplníme naším úžasným raw "těstem". Čím důkladněji těsto umačkáme, tím bude dort pevnější.
Náplň dortu - práce pro 3 koně a 30 tisíc otáček ;)

Náplň dortu - práce pro 3 koně a 30 tisíc otáček ;)

V mixéru za vysokých otáček rozsekáme půl šálku kešu oříšků a spojíme je se 3 banány v dokonale hladký základ náplně.
Ochucení a zjemnění náplně dortu

Ochucení a zjemnění náplně dortu

Přidáme 2 lžíce agávového sirupu, citronovou šťávu, šálek jahod a během mixování pomalu přilijeme rozpuštěný kokosový olej čímž docílíme požadované krémové konzistence.
Jahody a krémová náplň

Jahody a krémová náplň

Ve dvou vrstvách poklademe dort pokrájenými jahodami a zalijeme náplní.
Zdobení a odpočinek

Zdobení a odpočinek

Jelikož byla výroba jednoduchá, tak bude tentokrát odpočívat dort. Dopřejte mu několik hodin v ledničce. Odvděčí se Vám za to správnou konzistencí a skvělou chutí ;)
Dobrou chuť!
p.s. ke zdobení jsme použili půlené jahody, karambolu (to je ta hvězdička) a lístky máty.

 Garance 100% funkčnosti - unikátní služba pro Vás  Kamenný obchod - praktické rady a ukázky  Servisní středisko v Čechách - vše řešíte u nás  Všechny výrobky běžně skladem - expresní dodání  Vlastní vývoj a inovace - tvoříme budoucnost

Všechna práva vyhrazena © 2015